Opdrætterideologi

Jubilant er en lille kennel, og har i gennemsnit haft et kuld om året. For mig er det vigtigt, at jeg kan kombinere en professionalisme om hunde, særligt om racen, samt bevare det familiære og nære omkring vores egne hunde og hvalpene. Det har stor betydning for den hund der rejser herfra, at den har et fundament, så den kan omgås mennesker og andre dyr. Det kommer dels af de arvelige gener, og dernæst en grundig prægning tidligt i hundens liv.

 Når hvalpene er født, er de i fred og ro sammen med deres mor. Det er altafgørende at hvalpene i deres tidlige stadie er så meget sammen med hende som muligt. Hvalpe har som alle andre dyrebørn (og mennesker!) brug for nærhed, omsorg og ro. En lille hvalp er døv og blind ved fødslen, og er dybt afhængig af tryghed for at kunne udvikle sig normalt. Det er vigtigt, at man som menneske respekterer dette. Kun tæven er i stand til at skabe den omsorg der skal til, samtidig med, at hun er den eneste der ved hvornår hvalpene skal have mad, hvornår de skal vaskes, hvornår de skal stimuleres til at gøre stort og småt, osv. Og så er det er altafgørende for den tævehvalp der selv engang skal være mor, at hun er plejet og passet af sin mor på bedste vis. Min rolle er at tilse at alle hvalpene, og min tæve trives, og kun jeg er så meget ved hende som det er muligt i den første tid.  Hvalpene her i huset, fødes inde hos os, et dejligt varmt og ugeneret sted. Her er de uden ”fremmede gæster” de første 2-3 uger. Når de kan se og høre, kommer de meget mere i menneskehænder. Når de rigtigt begynder at gå og tage flere sanseindtryk ind ved 4-5 ugers alderen, har de mulighed for gradvist at opleve lidt mere af verden. De vænnes til alle de lyde der kan forefindes i et hus, de kommer også ud i hundegården og i haven. De bliver stillet op på et bord så de vænner sig til at stå stille og blive rørt ved, og så er de selvfølgelig meget sammen med os. Hvalpene får mælk hos deres mor fra de bliver født til de rejser. Hos os er det tæven selv der bestemmer hvornår de ikke skal have mælk mere. Vi starter med at give hvalpene hvalpemælk som tilskud når de er 3-4 uger, og kører dem gradvist over på hvalpefuldkost, som de får når de rejser, og som hvalpekøberen bør fortsætte med.

Jeg gør meget ud af at præge vores hvalpe så de med masser af selvværd kan møde livets udfordringer. Vore børn deltager flittigt i prægningen af hvalpene. En god prægning er som beskrevet ovenfor, og går endvidere ud på at "udsætte" hvalpen for en stor del af de lyde og oplevelser den vil møde i sin fremtidige dagligdag. Herunder alm. "larm" i hjemmet, udendørslyde, en køretur i bil, børn o. m. m. Jeg noterer hvordan de apporterer forskellige kastede genstande, og hvordan de afleverer etc. til brug for den ejer der skal træne, gå på jagt og markprøver.

  Før salg bliver hvalpene klinisk undersøgt og vaccineret af vores dyrlæge, Assens dyreklinik. En klinisk undersøgelse går i korthed ud på der lyttes på hjerte og lunger, kigges på øjne og i ører, følt på lymfekirtler og sidst kommenterer dyrlægen hundens almentilstand. Det er selvfølgelig ikke nogen garanti for at hunden er sund og rask hele livet. Men det er et godt udgangspunkt for hvalpekøberen, at man som køber har et stykke papir på, at hvalpen er sund og rask når den rejser. Dyrlægeerklæringen vedlægges de papirer hvalpen har med sig, når den rejser, og kan medbringes til egen dyrlæge ved vaccinationen 1 måned senere - altså når hvalpen er ca. 3 mdr. gammel. Alle sundhedsoplysninger fremgår af de medfølgende papirer og på hundeweb, efter hvilke opl. der er tale om.  Vores hunde/hvalpe er selvfølgelig stambogsført i DKK og er chipset. Når hvalpene rejser udarbejdes købsaftaler, hvor vi bl.a. giver garanti for HD/AA/PRA/CNM/EIC mv. Vi understreger, at man som køber af en hvalp, selv bærer en stor del af ansvaret for at hvalpen ikke som voksen får HD/AA!

Der følger en hvalpepakke med fra foderfirmaet, med foder til den første tid. Der er vedlagt en fodervejledning, hvor vi anviser hvordan hunden skal fodres. Den er kun vejledende. Vores egen skiftlige vejledning og efterfølgende vejledning via mail og telefon, kan man altid benytte sig af.

 

Som hvalpekøber her hos Jubilant skal du vide, at jeg sætter en ære i at hjælpe godt på vej i hundens nye hjem. For mig betyder det alt, at de hvalpe jeg har bragt til verdenen får et godt hjem - for en hund! Du skal vide at det allerede starter med at du kan besøge hvalpene fra de er 3 uger gamle, og at jeg sætter pris på, at man kan komme her så ofte man vil - og jeg har tid - mens hvalpen bor her. Hver gang skal du indstille dig på en hundesnak, råd og vejl. om det lille ny familiemedlem.

Forside

Indhold

Velkommen

Historien

Hundene

Hvalpe

Labradoren

Set & sket

Kontakt os

Links