Først lidt om os: Jeg, (opdrætter og webmaster) Jeanne, er en årgang 1968 og min mand Jan, er årgang 1966. Vi har 4 dejlige børn - alle voksne - årgang 1990, 1991, 1996 og 2002, og nu også flere børnebørn. Jeg er uddannet socialrådgiver, Soc. D, og arbejder i en kommunal børne-& ungerådgivning. Jan er uddannet bygningskonstruktør BTH MAK, og er projekt– og byggeleder i et rådgivende ingeniørfirma. Jan har siddet i hovedbestyrelsen i Dansk Land og Strandjagt, som  formand for lokalafd. Fyn, og også formand for De Blå spejdere i Assens. Vi har begge erhvervet jagttegn. Jan er aktiv jæger.

Jubilant labrador historien…...Efter jeg i 1982 købte min første labrador Jeff, meldte jeg mig ind i Dansk Retriever Klub d. 1.1.1983. Nogle år senere meldte jeg mig ind i Dansk Kennel Klub, og d. 23 maj 1989 blev mit valgte navn, Jubilant, registreret som kennelmærke i Dansk Kennel Klub og FCI. Navnet Jubilant blev valgt efter en smuk gul championtæve i England, Timsprings Jubilant. De første Jubilant-labradorer blev født d. 28. april 1993. Således havde jeg 25 års jubilæum som opdrætter i 2018. I 2008 modtog jeg Dansk Retriever Klub’s sølvnål for 25 års medlemskab, og i 2023 kan jeg modtage 40 års nålen. Jeg har trænet hvalpe og unghunde i to årti’er i Dansk Retriever Klub. Jeg er uddannet ringtræner i Dansk Kennel Klub, og Brugsprøvedommer i Dansk Retriever Klub. Jeg har taget opdrætteruddannelse i Dansk Kennel Klub. Jeg har dømt Labrador, Golden og Flatcoated Retriever på skuer i Dansk Retriever klub. Jeg har gennem årene deltaget i mange kurser, foredrag og seminarer vedr. forskellige emner om hunde - jeg tænker, at det er vigtigt at holde sig orienteret– man kan altid lære nyt!  Jubilant er en lille kennel, og har i gennemsnit haft et kuld om året. For mig er det vigtigt, at jeg kan kombinere en professionalisme om hunde, særligt om racen, samt bevare det familiære og nære omkring vores egne hunde og hvalpene. Det har stor betydning for den hund der rejser herfra, at den har et fundament, så den kan omgås mennesker og andre dyr. Det kommer dels af de arvelige gener, og dernæst en grundig prægning tidligt i hundens liv, med respekt for dens psykologiske udvikling.

Sundhed: Hundene her er sunde og fulde af energi. De er røntgenfotograferet og fundet fri for hofteledsdysplasi (HD)/Albueledsartrose (AA) og øjenlyst for arvelige øjensygdomme, herunder grå stær og PRA. Alle vores hunde er PRA fri via DNA test.  En avlshund her, er er testet for EIC og CNM, også via DNA prøver. Jeg har den holdning, at man skal bruge sin sunde fornuft og avle sig ud af de sygdomme racen har i generne. Jeg mener også, at man skal tænke på den hele hund, og have det fokus, at hunden når den fungerer i en familie, skal være mentalt velfungerende, og være holdbar igennem et langt liv. Den skal kunne klare de belastninger man som ejer byder den. Det gælder jagthunden der kan gå med på jagt, prøvehunden der tåler træningen/prøverne og er vedholdende hele dagen, familiehunden som kan være med igennem et langt liv uden gentagne dyrlægebesøg, og udstillingshunde, der også når den er gammel, er en værdig repræsentant for racen. Særligt om sygdommene EIC, PRA, CNM, SD2, Nasal parakeratose, er det vigtigt at nævne, at fordi man kan undersøge DNA, er det muligt at fastslå om hunden er bærer af en sygdom, og den viden skal man bruge i den videre avl. Mindst en af de hunde der indgår i avl, er DNA testet for de arvelig sygdomme raceledelsen anbefaler man tester for. Jeg bruger det til at være sikker på jeg opdrætter hunde, der IKKE får disse sygdomme i udbrud, og jeg kan leve op til ovenstående. Læs mere om arvelige sygdomme her http://www.labrador-retriever.dk

Jagt, brugsegenskaber, og mental stimulation: Vi bruger vores hunde til praktisk jagt og lidt på markprøver. Det vigtigste for mig er, at vildtet kommer hjem så hurtigt som muligt, at anskudt vildt behandles nænsomt og aflives hurtigt. Det er også vigtigt, at vi sammen har oplevet en god dag med gensidig respekt - menneske og hund imellem. Selvom man ikke skal bruge sin labrador til jagt, er det vigtigt at den brugsmæssige side er i orden, idet de jagtmæssige egenskaber hænger sammen med hundens samarbejdsvilje og temperament. Jeg går til prøver i det omfang jeg har tid, men med fuldtidsarbejde og et liv med en stor familie, og flere børnebørn, er der ikke altid plads og tid til den megen træning det kræver for de rigtig gode resultater på prøverne. Den daglige stimuli med dummyer og motion og opgaver for hundene, er vigtige for deres velbefindende, og det er med til at vi når jagten begynder har lydige hunde, der arbejder for os. Som det fremgår af resultater med mit opdræt, vægter jeg at mine hunde har de rigtige egenskaber Labradoren skal have, og hvad der er lagt særlig vægt på i det kuld man ønsker en hvalp fra. Jeg er rigtig glad for de flotte resultater hvalpekøbere, Jubilant’erne, og deres efterkommere opnår.

Udstilling: Jeg udstiller også, og har i gennem tiden fået nogle gode placeringer med mine hunde. På en udstilling tjekkes bl.a. tandfejl, der vises bevægelser, vinkler m.v. En godt bygget hund med sunde bevægelser er en vigtig faktor for såvel brugshunden, som for familiehunden. ”En labrador ligner en labrador og intet andet - ligner den noget som helst andet er det ikke en labrador”, som Gwen Broadley, kennel Sandyland’s i England, engang sagde. Udstillinger skal bruges med fornuft som med alt andet. Fra tid til anden er det ”moden” der afgør hvem der vinder, og derfor er det vigtigt at være kritisk i valg af typer, og se de fejl en smuk hund også har når der vælges avlspartner.

Jubilant historien…..

Forside

Indhold

Velkommen

Hundene

Hvalpe

Labradoren

Set & sket

Kontakt os

Links